diumenge, 27 de gener del 2013

País 14


Todos los habitantes pensaban que Nasrudín tenía en sus manos un huevo, pero la respuesta era tan obvia que nadie quiso pasar vergüenza delante de los otros. ¿Y si no fuese un huevo, sino algo muy importante, producto de la fértil imaginación mística de los sufís? Un centro amarillo podía significar algo relativo al sol, el líquido a su alrededor tal vez fuese algún preparado de alquimia. No, no, aquel loco estaba queriendo que alguien hiciera el ridículo. 









Pista 1: “ Té límits amb cinc països, però no té sortida al mar, encara que part de la seva població es dedica a la pesca”.   

La República d'Uganda, amb la capital a Kampala, és un país del centre d'Àfrica. Limita a l'est amb Kenya, al nord amb el Sudan del Sud, a l'oest amb la República Democràtica del Congo, al sud-oest amb Rwanda i al sud amb Tanzània. Tot i que Uganda no té sortida al mar, té accés a diverses masses d'aigua, incloent el llac Victòria, el llac Albert, el llac Kyoga i el llac Eduard. La llengua oficial del país és l'anglès, tot i que hi ha més de 40 llengües en ús en tot el país. Té una població d'aproximadament 33,640,833 habitants i una superfície d'un 236.040 km2. Uganda és una República presidencialista i el seu president és Yoweri Museveni. El primer ministre és Amama Mbabazi.
La moneda d'Uganda és el Xíling ugandès.


Alba Pujals