dimarts, 30 d’abril del 2013

País 7

L'home que mou muntanyes, comença apartant pedretes.
Confuci











Pista 1: “ Format per quatre illes i diversos illots.”  

   Nova Zelanda és un país insular d'Oceania que es localitza al sud-oest de l'oceà Pacífic format per dues grans illes: l'Illa Nord i l'Illa Sud, al costat d'altres moltíssimes illes menors, destacant-se entre elles l'Illa Stewart i les Illes Chatham. El Regne de Nova Zelanda també inclou a les Illes Cook i Niue (Estats autònoms en lliure associació); Tokelau i la Dependència Ross (reclamació territorial a l'Antàrtida).
Nova Zelanda, notable pel seu aïllament geogràfic, està situada a prop de 2000 quilòmetres al sud-est d'Austràlia al mar de Tasmània, i els seus veïns més propers al nord són Nova Caledònia, Fiji i Tonga. La major part de la població neozelandesa és d'ascendència europea, els indígenes maoris són la minoria més numerosa.Els asiàtics i els polinesis també són minories significatives, especialment a les zones urbanes. Encara que té dos idiomes oficials el més parlat, amb diferència, és el inglés.

Isabel II, com a reina de Nova Zelanda, és la cap d'Estat del país i està representada per un governador general, mentre que el poder executiu és exercit pel gabinet i el Primer Ministre. Les seves ciutats se situen entre les de millor qualitat de vida al món. Nova Zelanda és un país desenvolupat que es posiciona en llocs alts dins de escalafons internacionals sobre molts temes, incloent l'absència de corrupció, el nivell d'educació i la llibertat econòmica, però sens dubte entre el que més ressalta, és en el seu índex de desenvolupament humà, que el posiciona sisè en el món en 2012, i els seus índexs de democràcia, dels quals el situen en la gran majoria de les publicacions i estudis importants, tot i que amb estretes diferències amb països europeus, com el país més lliure i amb el major respecte als drets civils al món.

La seva capital és Wellington

Laura Pocurull