diumenge, 11 de novembre del 2012

País 6

"Fins que els lleons no tinguin els seus propis historiadors, les històries de caça sempre glorificaran al caçador"
Proverbi de Nigèria 









Pista 1: És un dels dos únics països al món que tenen el nom del país associat al de la família regent.

El Regne d'Aràbia Saudita o Aràbia Saudita és un país islàmic de la península aràbiga. Limita amb l'Iraq i Jordània pel nord i nord-est, amb Kuwait, Catar i els Emirats Àrabs Units per l'est, amb Oman pel sud-est i amb Iemen pel sud. També està connectat amb Baréin a través de la calçada del Rei Fahd. El banyen les aigües del mar Roig per l'oest, i del golf Pèrsic pel nord-est. Aràbia Saudita té aproximadament 2.149.690 km2 de superfície, i comptava amb una població de més de 28 milions d'habitants el 2008.

El Regne d'Aràbia Saudita va ser fundat per Abdelaziz bin Saud el 1932, encara que les conquestes que van iniciar la creació de l'estat modern van començar el 1902 amb la captura de Riad (la capital del país). El govern saudita ha estat una monarquia absoluta des dels seus començaments, basada en els principis islàmics, encara que això és negat pels salafistes, una escola minoritària de pensament islàmic. El regne és també anomenat "La Terra de les Dues Mesquites Sagrades" en referència a Masjid al-Haram a la Meca i Masjid al-Nabawi a Medina, els dos llocs més sagrats de l'Islam.

Aràbia Saudita té les segones reserves de petroli del planeta (el primer és Veneçuela) i és també el segon exportador mundial (el primer és Rússia).


Laura Pocurull