divendres, 23 de novembre del 2012

País 9

"La mentida d'un nen és com un peix mort, sempre surt a la superfície" 
Proverbi africà 






Pista 1: “És un país governat per una dictadura militar des de principis del tercer terç del segle XX”

Birmània, a l'ONU i oficialment a la UE Unió de Myanmar, República de la Unió de Myanmar (de forma oficial des d'octubre de 2010) , és un país del sud-est asiàtic. Des de 2005 la seva capital és Naipyidó en substitució de Yangon (abans anomenada Rangun).
Birmània, amb una àrea total de 678.500 km² , és el país continental més gran del sud-est asiàtic, i el 40è més gran del món, (després de Zàmbia). És una mica més petit que l'estat de Texas als EUA i una mica més gran que l'Afganistan.
Està situat entre la divisió Chittagong de Bangladesh i els estats d'Assam, Nagaland i Manipur de l'Índia al nord-oest. Comparteix les seves fronteres més llargues amb el Tibet i Yunnan de la Xina al nord-est en un total de 2.185 km (1.358 milles). Birmània limita al nord amb Xina, al sud amb el mar d'Andaman, a l'est amb Laos i Tailàndia, i a l'oest amb l'Índia, Bangla Desh i el golf de Bengala.

Birmània té un total de 54.000.000 habitants i 1.930 km (1,199 milles) de línia costanera contigua al llarg del Golf de Bengala i el Mar d'Andaman al sud-oest i el sud, la qual forma un terç del seu perímetre total. El delta Irrawaddy, amb aproximadament 50.400 km² (19.500 milles quadrades) d'àrea, s'utilitza en gran part per al cultiu de l'arròs.

El país va ser governat per una dictadura militar des de 1964, a partir d'aquest any només s'han celebrat eleccions en dues ocasions. El 1990 la Junta militar del SPDC va perdre els comicis de manera aclaparadora davant la Lliga Nacional per a la Democràcia,davant d'aquests esdeveniments, el règim va ignorar els resultats. Després de disset anys, el 2007 la Junta militar es va veure afectada per massives protestes dirigides per monjos budistes, que van ser brutalment reprimides. Per a les eleccions de 2010, la Lliga Nacional per a la Democràcia va ser il • legalitzada i no va poder participar al no expulsar de les seves files els presos polítics com ho demanava la junta militar. La junta militar es va dissoldre oficialment el 30 de març de 2011.


Laura Pocurull